1. Τι είναι o λογαριασμός Ταμιευτηρίου;

Είναι ο λογαριασμός στον οποίο ο πελάτης μπορεί να καταθέτει και να έχει πρόσβαση στα χρήματα του οποτεδήποτε επιθυμεί. Ανοίγοντας ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου αποκτάτε και βιβλιάριο καταθέσεων, το οποίο ενημερώνεται με τις κινήσεις του λογαριασμού σας.

2. Ποιοι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό ταμιευτηρίου;

Λογαριασμός ταμιευτηρίου μπορεί να ανοιχθεί από ιδιώτες, εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα, εκτελεστές ή διαχειριστές περιουσίας, συνδέσμους, λέσχες, σωματεία, Ταμεία Προνοίας κ.ά.

Λογαριασμός ταμιευτηρίου μπορεί να ανοιχθεί και στο όνομα ανηλίκου με τη μόνη διαφορά ότι ο ανήλικος δεν μπορεί να προβεί σε αναλήψεις πριν την ενηλικίωση του. Ανάληψη πριν την ενηλικίωση μπορεί να γίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με την παρουσίαση σχετικού διατάγματος δικαστηρίου.

3. Υπάρχει κόστος ανάληψης χρημάτων από λογαριασμό Ταμιευτηρίου;

Όχι δεν υπάρχει. Έχετε άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας οποτεδήποτε επιθυμείτε χωρίς περιορισμούς.

4. Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό μου;

Συναλλαγές σε λογαριασμό ταμιευτηρίου μπορούν να γίνουν από οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας μας.

Επίσης, μπορείτε να έχετε συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας κάρτα πρόσβασης στις αυτόματες ταμιακές μηχανές (ΑΤΜ) της Τράπεζας μας για ανάληψη ή κατάθεση χρημάτων ή ακόμα και για απλή ενημέρωση για το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.

Τέλος, τον λογαριασμό σας μπορείτε να τον χειρίζεσαι απλά, γρήγορα και 24 ώρες το 24ωρο μέσω της ηλεκτρονικής μας Τράπεζας (1 bank) για μεταφορές χρημάτων, πληρωμή λογαριασμών κτλ.

5. Πώς υπολογίζεται ο τόκος του ταμιευτηρίου;

Ο τόκος υπολογίζεται στο χαμηλότερο υπόλοιπο του μήνα με βάση το επιτόκιο που φέρει ο λογαριασμός. Από το σύνολο των τόκων αφαιρείται το 30% ως εισφορά για την Άμυνα (για μόνιμους κατοίκους Κύπρου). Σε περίπτωση που δεν είστε μόνιμος κάτοικος Κύπρου, το δηλώνετε στο ειδικό έντυπο, ώστε να μην αποκόπτεται 30% εισφορά για την Άμυνα.

6. Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για την κίνηση του λογαριασμού μου;

Για την κίνηση του λογαριασμού σας μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του βιβλιαρίου καταθέσεων, μέσω των ΑΤΜs, της ηλεκτρονικής μας τράπεζας ή και μέσω των καταστημάτων μας.

7. Ποια είναι τα οφέλη απόκτησης του λογαριασμού;

  • Ο λογαριασμός παρέχει τη δυνατότητα καταθέσεων χωρίς περιορισμό στη συχνότητα ή στο ποσό κατάθεσης. Το ίδιο ισχύει και για τις αναλήψεις. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας όποτε θέλετε.
  • Η μισθοδοσία σας ή άλλα έσοδα όπως επιδόματα, ενοίκια κ.λπ. μπορούν να πιστώνονται αυτόματα στο λογαριασμό σας.
  • Εξοφλείτε λογαριασμούς κοινής ωφελείας όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο κτλ. αυτόματα μέσω τραπεζικών εντολών.
  • Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το λογαριασμό αυτό για να μεταφέρετε από και προς άλλους λογαριασμούς χρήματα αυτόματα ή οποτεδήποτε εσείς επιθυμείτε.

8. Υπάρχει κόστος ανοίγματος ή διατήρησης του λογαριασμού ταμιευτηρίου;

Το άνοιγμα του λογαριασμού δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε έξοδα. 

9. Ποια είναι η διαδικασία ανοίγματος ταμιευτηρίου;

Η διαδικασία δημιουργίας ταμιευτηρίου είναι ιδιαίτερα απλή και σύντομη μέσω των καταστημάτων μας. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου δεν χρειάζεται ανανέωση, γιατί απλά δεν έχει ημερομηνία λήξεως.

Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.