Συσκευασμένα Επενδυτικά Προϊόντα για Ιδιώτες Επενδυτές και για Επενδυτικά Προϊόντα βασιζόμενα σε Ασφάλιση (PRIIPs)Τι είναι τα PRIIPs;

Η νομοθεσία για τα Συσκευασμένα Επενδυτικά Προϊόντα για Ιδιώτες Επενδυτές και για τα Επενδυτικά Προϊόντα βασιζόμενα σε Ασφάλιση (PRIIPs) δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η νομοθεσία  αποσκοπεί στο να παρέχει ένα επιπλέον δίχτυ ασφαλείας στους ιδιώτες επενδυτές που σκοπεύουν να αποκτήσουν συσκευασμένα προϊόντα, των οποίων οι πληρωμές βασίζονται στην αξία ή στην απόδοση ενός άλλου προϊόντος ή ενός ευρύτερου πακέτου προϊόντων.

Ως αποτέλεσμα, η νομοθεσία προϋποθέτει ότι η διανομή σε ιδιώτες επενδυτές των προαναφερθέντων προϊόντων, θα συνοδεύεται από ένα Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών (KID). Τα KIDs θα έχουν μια τυποποιημένη, ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη μορφή, η οποία θα διευκολύνει τους επενδυτές να αποκτήσουν μια καλύτερη άποψη σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τους κινδύνους και τις πιθανές αποδόσεις τέτοιων προϊόντων. Επιπροσθέτως, η τυποποιημένη μορφή των KIDs αποσκοπεί στην καλύτερη σύγκριση από μεριάς επενδυτών ανάμεσα σε τέτοια παρόμοια προϊόντα, τα οποία ενδέχεται να τους προσφέρονται. 

Έγγραφα Βασικών Πληροφοριών (KIDs)

Dual Currency Investments (DCIs)

Double No Touch Investments (DNTIs)

BOC eTrader KIDs

Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.