Πώς ανοίγω τρεχούμενο λογαριασμό; 

  • Επισκεφτείτε  οποιοδήποτε κατάστημά μας.
  • Πάρτε μαζί σας το δελτίο ταυτότητας και μια απόδειξη της διεύθυνσης διαμονής σας (π.χ. τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος).
  • Αν επιθυμείτε έκδοση κάρτας Debit, συμπληρώστε την απαιτούμενη αίτηση.
  • Για λογαριασμούς με παρατράβηγμα, πάρτε μαζί σας την κατάσταση μισθοδοσίας  του προηγούμενου μήνα. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για παρατράβηγμα,  μόνο αν είστε μόνιμος κάτοικος Κύπρου και εργάζεστε μόνιμα.

Μπορώ να πληρώνω αυτόματα λογαριασμούς κοινής ωφελείας, δάνεια, ενοίκιο κ.ά;

Ναι, μέσω standing order και Direct Debit. Μιλήστε με τον προσωπικό σας τραπεζίτη και αξιοποιήστε τη δυνατότητα που σας παρέχει ο τρεχούμενος λογαριασμός σας  για αυτόματες πληρωμές μέσω standing order. Μπορείτε να πληρώνετε τα δάνεια, ασφάλιστρα, ενοίκια ή άλλα επαναλαμβανόμενα έξοδά σας ή/και αυτόματα τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας π.χ. ηλεκτρισμού, τηλεφώνου και υδατοπρομήθειας μέσω της Direct Debit.

Τι πρέπει να κάμω εάν χρειάζεται να υπερβώ για μικρό χρονικό διάστημα το όριο του τρεχούμενου μου;

Εάν για μικρό χρονικό διάστημα (π.χ. 2 μήνες) έχετε πρόσθετα έξοδα και χρειάζεστε να υπερβείτε το όριο παρατραβήγματος, επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας τραπεζίτη για προσωρινή αύξηση του ορίου σας. Έτσι μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας χωρίς έξοδα (π.χ. αύξηση ορίου από 1.000 σε 1.500 για 3 μήνες). Η προσωρινή αύξηση πρέπει να εξοφληθεί στη λήξη της με σταδιακές καταθέσεις.

Πώς μπορώ να αποφύγω έξοδα παρατραβήγματος;

Εξετάζετε συχνά  το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και προγραμματίστε  τα έξοδα και τα έσοδά σας, ώστε να μην υπερβαίνετε το όριο παρατραβήγματός σας. Η Υπηρεσία 1Bank μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το υπόλοιπο του τρεχούμενου σας και να μεταφέρετε χρήματα από αποταμιευτικούς λογαριασμούς σας.

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω καλύτερα τα χρήματα που περισσεύουν στον τρεχούμενο μου;

Αν σας περισσεύουν χρήματα συστηματικά, μην τα αφήνετε ανεκμετάλλευτα. Μιλήστε με τον τραπεζίτη σας για τον Αποταμιευτικό Λογαριασμό «Επιπλέον». Επιλέξτε το ελάχιστο ποσό που θέλετε για τον τρεχούμενό σας. Όταν το υπόλοιπό σας υπερβεί αυτό το ποσό, τότε τα πρόσθετα χρήματα θα αποταμιεύονται αυτόματα στον Αποταμιευτικό Λογαριασμό «Επιπλέον» με ψηλότερο επιτόκιο.  Μάθετε περισσότερα για τον Αποταμιευτικό Λογαριασμό «Επιπλέον» εδώ.

 

 

Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.