Ποια είναι η σημασία της Ανοικτής Τραπεζικής;

 

Η Ανοικτή Τραπεζική έχει ως κύριο στόχο να παρέχει τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αποστέλλουν και να λαμβάνουν, εύκολα και γρήγορα, όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Τα χρηματοοικονομικά δεδομένα παρουσιάζουν δυναμικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούν ένα σύνολο δεδομένων υψηλής ποιότητας τα οποία παρέχουν πληροφορίες σε τρίτους για τον τρόπο που δαπανούμε, ενώ μας βοηθούν να αναγνωρίζουμε τις προτεραιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες μας. Οι πληροφορίες αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες, και η συλλογή και κοινοποίησής τους κρίνεται ουσιαστική. Μιλώντας με εμπορικούς όρους, τα χρηματοοικονομικά δεδομένα ενισχύουν τη σημασία της ταυτότητάς μας και επιδεικνύουν με σαφήνεια ποια αξία θα είχαμε για τους φορείς προϊόντων και υπηρεσιών.

Οτιδήποτε κι αν κάνουμε αφήνει ολοένα και περισσότερο το ψηφιακό μας ίχνος – δεδομένα –, τα οποία, τόσο εμείς όσο και οι άλλοι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να αναλύσουμε: δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα (τοποθεσία, ιστορικό αναζητήσεων κ.λπ.), δεδομένα σχετικά με την επικοινωνία (ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικές κλήσεις), δεδομένα φωτογραφιών και βίντεο (συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος (CCTV) κ.λπ.) και δεδομένα ανίχνευσης (μέσω του Διαδικτύου των Πραγμάτων και των συσκευών με τις οποίες αλληλεπιδρούμε).

Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.