Σημαντικές αλλαγές

που αφορούν τις κάρτες σας

 

 

Μη ενεργοποιημένες  κάρτες

Prepaid

Όλες οι prepaid κάρτες που θα αποστέλλονται, θα είναι πλέον μη ενεργοποιημένες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας σε οποιοδήποτε σημείο, μόνο αφού την ενεργοποιήσετε πρώτα με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Ενεργοποίηση κάρτας μέσω ΑΤΜ, μέσω αλλαγής Κωδικού Αριθμού (ΡΙΝ). Σημειώστε ότι δεν θα σας δοθεί επιβεβαίωση της ενεργοποίησης.
  2. Ενεργοποίηση κάρτας μέσω της 1bank με χρήση Digipass. Αν είστε συνδρομητής, μέσω του 1bank internet banking ακολουθήστε τη διαδρομή Κάρτες > Διαχείριση Κάρτας / PIN > Ενεργοποίηση Κάρτας. Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει και μέσω του Mobile Βanking μέσω της επιλογής Κάρτες και ακολούθως «Διαχείριση κάρτας» στην κάρτα που επιθυμείτε.

Επιπρόσθετα, πέραν των prepaid καρτών, όλες οι κάρτες που επανεκδίδονται με νέο αριθμό, χρειάζονται επίσης ενεργοποίηση π.χ επανέκδοση κάρτας λόγω απώλειας, κλοπής κοκ.

Οι ανανεώσεις καρτών, επανέκδοση λόγω φθοράς και περιπτώσεις που στις νέες κάρτες ο αριθμός παραμένει ο ίδιος, αποστέλλονται ήδη ενεργοποιημένες.

Δημιουργία νέου PIN κάθε φορά που εκδίδεται μια κάρτα

Σύμφωνα με κανονισμούς και οδηγίες (compliance) των ξένων οργανισμών, το PIN των καρτών σας θα αλλάζει πάντα, εκτός από τις περιπτώσεις ανανέωσης της κάρτας, και όχι μόνο στην περίπτωση έκδοσης καινούργιας κάρτας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή αυτή, θα δίνονται στο σχετικό έντυπο που θα συνοδεύει την κάρτα σας.

Καταβολή πληρωμών και οφειλόμενο ποσό

Όσες πιστώσεις κάνετε στον λογαριασμό της κάρτας σας από τη μέρα έκδοσης του statement, από το οποίο ενημερώνεστε για την ημερομηνία και το ποσό που οφείλετε να πληρώσετε για την κάρτα σας, θα μετρούν στο εξής ως πληρωμές έναντι του υπολοίπου ποσού που πρέπει να καταβάλετε.

Για παράδειγμα, αν πρέπει να πληρώσετε €200 μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία και στο μεσοδιάστημα κάνετε κατάθεση ή πίστωση στην κάρτα σας ένα ποσό, αυτό το ποσό θα υπολογίζεται έναντι του υπολοίπου του λογαριασμού και το οφειλόμενο ποσό σας θα μειώνεται. Συνεπώς, θα πρέπει να ελέγχετε το υπόλοιπο προς πληρωμή προτού καταθέσετε το ανάλογο ποσό προς εξόφληση.

Λογαριασμοί καρτών

Όλοι οι λογαριασμοί καρτών μειώθηκαν από 14 σε 12 ψηφία. Τα δυο μηδενικά στο τέλος του λογαριασμού σας έχουν αφαιρεθεί. Ο αριθμός IBAN του λογαριασμού παραμένει ο ίδιος.

Υπόλοιπο λογαριασμού

Το Διαθέσιμο υπόλοιπο της κάρτας σας ενημερώνεται κανονικά  μετά από κάθε χρήση της κάρτας σας. 

 

Περισσότερες Πληροφορίες
  • 800 00 800
  • Για κλήσεις από εξωτερικό +357-22128000
  • Ωράριο Λειτουργίας
  • Δευτέρα-Παρασκευή, 07:45-18:00
  • Σάββατο και Κυριακή, 09:00-17:00
Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.