Πρόσθετη ασφάλεια κατά την είσοδο σας στην 1bank

Σας ενημερώνουμε ότι αρχές Σεπτεμβρίου η 1bank θα υιοθετήσει ένα πρόσθετο μέτρο ταυτοποίησης κατά την είσοδο σας, με την ονομασία "Αξιόπιστη συσκευή". Το μέτρο αυτό αποτελεί υποχρέωση λόγω της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Πληρωμών (PSD2) για ισχυρότερη ταυτοποίηση των πελατών.

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο σας στην 1bank:

  •  Εάν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένο εξαψήφιο κωδικό ασφαλείας «Passcode» (ή βιομετρικά στοιχεία στην εφαρμογή/app), θα πρέπει να ορίσετε ως «Αξιόπιστη»  την κινητή συσκευή ή τον περιηγητή/browser σας (Internet explorer, Firefox, Safari κλπ.) μία φορά μόνο, καταχωρώντας έναν επιπλέον κωδικό ασφαλείας που θα σας σταλεί μέσω sms μηνύματος ή e-mail ανάλογα με την επιλογή σας.
  •  Εάν είστε κάτοχος Digipass, θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε το «Digipass OTP» ως επιλογή για να ορίσετε την κινητή συσκευή ή περιηγητή/browser σας ως «Αξιόπιστα».

Εάν συνδέεστε στην 1bank καταχωρώντας κωδικό ασφαλείας μέσω Digipass, δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την πιο πάνω  διαδικασία.

Σημειώστε ότι, κατά την σύνδεση σας στην 1bank μέσω της εφαρμογής/app μας για κινητές συσκευές, ο ορισμός της συσκευής ως «Αξιόπιστη» θα είναι υποχρεωτικός. Ωστόσο, όταν συνδέεστε στο Internet Banking μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα έχετε τις ακόλουθες δύο επιλογές:

  1. Να ορίσετε ως «Αξιόπιστο» μια φορά μόνο τον περιηγητή/browser σας (Internet explorer, Firefox, Safari κλπ.) και να συνδεθείτε στην 1bank.
  2. Να μην ορίσετε «Αξιόπιστο» κάποιο συγκεκριμένο περιηγητή/browser σας (Internet explorer, Firefox, Safari κλπ.) και να ακολουθείτε την πιο πάνω διαδικασία σε κάθε σύνδεση σας (καταχώρηση επιπλέον κωδικού ασφαλείας που θα σας στέλνετε μέσω sms/e-mail/Digipass).
Περισσότερες Πληροφορίες
  • 800 00 800
  • Για κλήσεις από εξωτερικό +35722128000
  • Ωράριο Λειτουργίας
  • Δευτέρα έως Παρασκευή, από 07:45 μέχρι 18:00
  • Σάββατο και Κυριακή 09:00 μέχρι 17:00
Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.