1. Τι είναι οι λογαριασμοί υπό προειδοποίηση;

Πρόκειται για καταθετικούς λογαριασμούς από τους οποίους μπορείτε να κάνετε ανάληψη (μέρος του υπολοίπου σας ή και ολόκληρο) χωρίς χρέωση αφού δώσετε προειδοποίηση στον προκαθορισμένο χρόνο (8, 35, 90 ή 180 μέρες) που εσείς επιλέγετε.

Εάν για παράδειγμα, έχετε λογαριασμό υπό προειδοποίηση 35 ημερών και ξέρετε ότι  θα χρειαστείτε ένα συγκεκριμένο ποσό, πρέπει να δώσετε προειδοποίηση σε οποιοδήποτε κατάστημά μας 35 μέρες πριν. Με τη λήξη των 35 ημερών μπορείτε να κάνετε ανάληψη χωρίς κανένα κόστος, μέρος ή ολόκληρο το ποσό που δηλώσατε.

2. Ποιοι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό υπό προειδοποίηση;

Μπορεί να ανοιχθεί από ιδιώτες, εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα, εκτελεστές ή διαχειριστές περιουσίας, συνδέσμους, λέσχες, σωματεία, Ταμεία Προνοίας κ.ά. 

3. Πώς υπολογίζεται ο τόκος;

  • Υπολογίζεται βάσει της προειδοποίησης ανάληψης (8, 35, 90 ή 180 ημέρες) και το ημερήσιο υπόλοιπο του λογαριασμού.
  • Από το ποσό του τόκου αφαιρείται το 30% ως εισφορά για την Άμυνα (για μόνιμους κάτοικους Κύπρου). Σε περίπτωση που δεν είστε μόνιμος κάτοικος Κύπρου, το δηλώνετε στο ειδικό έντυπο, ώστε να μην αποκόπτεται 30% εισφορά για την Άμυνα.
  • Το επιτόκιο του λογαριασμού ενδέχεται να μεταβάλλεται (να αυξάνεται ή να μειώνεται) ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τις αποφάσεις της Τράπεζας.
  • Οι τόκοι πιστώνονται στο λογαριασμό σας μία φορά το χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά μπορείτε να τους εισπράξετε δίνοντας την ανάλογη προειδοποίηση. 

4. Πότε μπορώ να εισπράξω τους τόκους;

Οι τόκοι πιστώνονται στο λογαριασμό σας μία φορά το χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά μπορείτε να τους εισπράξετε νοουμένου ότι έχετε δώσει προηγουμένως την ανάλογη προειδοποίηση.

5. Μπορώ να αποσύρω χρήματα χωρίς κόστος αλλά και χωρίς προειδοποίηση;

  • Μπορείτε μία φορά το μήνα να κάνετε ανάληψη μέχρι €2.000 χωρίς προειδοποίηση και χωρίς επιβάρυνση.
  • Αν είστε συνδρομητής της υπηρεσίας 1bank μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι €300 ημερησίως σε άλλο λογαριασμό της επιλογής σας χωρίς κόστος.
  • Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση, καλύτερα να επιλέξετε λογαριασμό άμεσης πρόσβασης ή το λογαριασμό ταμιευτηρίου. Οι λογαριασμοί αυτοί φέρουν επιτόκιο χαμηλότερο από τους λογαριασμούς υπό προειδοποίηση.

6. Υπάρχουν κάποια άλλα οφέλη από τους λογαριασμούς υπό προειδοποίηση;

  • Ο λογαριασμός παρέχει τη δυνατότητα καταθέσεων χωρίς περιορισμό στη συχνότητα ή στο ποσό κατάθεσης
  • Η μισθοδοσία σας ή άλλα έσοδα όπως επιδόματα, ενοίκια κτλ. μπορούν να πιστώνονται αυτόματα στο λογαριασμό σας
  • Εξοφλείτε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο κτλ. αυτόματα μέσω τραπεζικών εντολών.

7. Ποια είναι η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού υπό προειδοποίηση;

Ενημερωθείτε μέσω του δικτύου καταστημάτων για τις επιλογές λογαριασμών υπό προειδοποίηση που υπάρχουν, επιλέξτε το λογαριασμό που σας ταιριάζει καλύτερα και προχωρήστε στο άνοιγμα του μέσω μίας απλής και σύντομης διαδικασίας στο κατάστημα της επιλογής σας.

Ο λογαριασμός υπό προειδοποίηση δεν χρειάζεται ανανέωση, γιατί απλά δεν έχει ημερομηνία λήξης.

 Αν είστε συνδρομητής της ηλεκτρονικής μας Τράπεζας 1bank έχετε την δυνατότητα για άνοιγμα ηλεκτρονικού λογαριασμού e-notice χωρίς την ανάγκη να επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου μας.   

Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.