1. Τι είναι οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί;

Πρόκειται για τους λογαριασμούς που στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον καταλληλότερο ρυθμό/τρόπο αποταμίευσης, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικονομικός σας προϋπολογισμός από την μια και από την άλλη να απολαμβάνετε τα θετικά της αποταμίευσης.

2. Πως μπορώ να επιλέξω τον καταλληλότερο αποταμιευτικό λογαριασμό για μένα;

Ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να αποταμιεύσετε, υπάρχει και ο κατάλληλος λογαριασμός. Έχετε την επιλογή να αποταμιεύσετε:

  • Σταθερό ποσό μηνιαίως (Τακτικός)
  • Οποτεδήποτε επιθυμείτε χωρίς περιορισμό στη συχνότητα (Ευέλικτος)
  • Από το περίσσευμα του τρεχούμενου λογαριασμού σας (Επιπλέον)
  • Μέσω της πιστωτικής σας κάρτας (Save a la Card)
  • Για το παιδί σας (Παιδικός)

3. Πώς υπολογίζεται ο τόκος;

Ο τόκος υπολογίζεται με βάση το συμφωνηθέν επιτόκιο και το ημερήσιο υπόλοιπο του λογαριασμού. Στη λήξη των 12 μηνών προστίθεται στο υπόλοιπο του λογαριασμού. Από το σύνολο των τόκων αφαιρείται το 30% ως εισφορά για την άμυνα (για μόνιμους κατοίκους Κύπρου).  Σε περίπτωση που δεν είστε μόνιμος κάτοικος Κύπρου, το δηλώνετε στο ειδικό έντυπο, ώστε να μην αποκόπτεται 30% εισφορά για την Άμυνα.

4. Πως ανοίγεται ένας αποταμιευτικός λογαριασμός;

Η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού είναι ιδιαίτερα απλή και σύντομη.  Ενημερωθείτε μέσω του δικτύου καταστημάτων για τις διαφορετικές σας επιλογές και σε συνεργασία με τον προσωπικό σας τραπεζίτη επιλέξτε τον δικό σας αποταμιευτικό λογαριασμό. Το ίδιο απλή είναι και η διαδικασία ανανέωσής του.

5. Ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης του αποταμιευτικού λογαριασμού;

Λίγες μέρες πριν τη λήξη των 12 μηνών θα παραλάβετε επιστολή η οποία θα σας υπενθυμίζει την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού.  Στην λήξη του λογαριασμού έχετε τις πιο κάτω επιλογές

  • Μπορείτε για παράδειγμα να καθορίσετε στη λήξη του σχεδίου να γίνει μεταφορά των τόκων ή του συνολικού ποσού της κατάθεσης και των τόκων σε άλλο λογαριασμό σας. 
  • Αν δεν επιθυμείτε οποιαδήποτε αλλαγή στον αποταμιευτικό λογαριασμό σας τότε αυτός θα ανανεωθεί αυτόματα με τους τόκους στο εκάστοτε επιτόκιο της Τράπεζας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει απώλεια τόκων ακόμα και αν εσείς ξεχάσετε την ημερομηνία ανανέωσης του λογαριασμού σας.
  • Η παραλαβή της επιστολής αποτελεί ευκαιρία να ζητήσετε από το κατάστημα που σας εξυπηρετεί να σας ενημερώσει για τις νέες επιλογές για αποταμίευση και να επιλέξετε, αν θέλετε, νέο σχέδιο ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  • Για τον "Παιδικό" αποταμιευτικό λογαριασμό επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων (τόκων, μέρους ή ολόκληρου του ποσού) στη λήξη του, σε άλλο λογαριασμό στην Τράπεζα, νοουμένου ότι ο νέος λογαριασμός δίνει μεγαλύτερο επιτόκιο  προς όφελος του παιδιού.
  • Μετά την ανανέωση, θα σας αποστείλουμε κατάσταση του λογαριασμού σας η οποία θα σας πληροφορεί για το ποσό με το οποίο ανανεώθηκε ο λογαριασμός σας, το επιτόκιο, την επόμενη ημερομηνία λήξης και το συνολικό ποσό των τόκων που θα εισπράξετε. 
Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.