Υπογράψτε ηλεκτρονικά

Κάντε το άλμα στη νέα ψηφιακή εποχή

Με την Hλεκτρονική Yπογραφή μπορούν να υπογραφούν συμφωνίες, έγγραφα, αιτήσεις και γενικά να διενεργηθεί κάθε είδους ηλεκτρονική συναλλαγή, στην οποία προηγουμένως χρειαζόταν η χειρόγραφη υπογραφή και η φυσική παρουσία σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές με την Κυβέρνηση, με οποιοδήποτε οργανισμό υποστηρίζει τις ηλεκτρονικές υπογραφές, όπως επίσης και για ιδιωτικές συμφωνίες και έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή. Ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί η δυνατότητα χρήσης της και σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Είναι επίσης, εφικτό να χρησιμοποιηθεί η Hλεκτρονική Yπογραφή από διάφορες συσκευές όπως ο προσωπικός υπολογιστής, smartphone ή tablet.

 

Ηλεκτρονική Υπογραφή μέσω του 1bank Mobile Banking app

Αποκτήστε σήμερα εγκεκριμένη Ηλεκτρονική Υπογραφή εύκολα και γρήγορα από την άνεση του χώρου σας χωρίς την ανάγκη της φυσικής σας παρουσίας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (Mobile app) της Τράπεζας Κύπρου.

 

Πώς να υπογράψετε ηλεκτρονικά έντυπα της Τράπεζας

 1. Αποκτήστε Digital Signature μέσω του 1bank Mobile App. Δείτε το επεξηγηματικό video εδώ.
 2. Επιλέξτε από τα πιο κάτω έντυπα, αυτό που επιθυμείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά
 3. Συμπληρώστε το έντυπο και υπογράψτε το ηλεκτρονικά μέσω του JCC Signing Portal. Δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε.
 4. Συνδεθείτε στο 1bank Internet Banking, δημιουργήστε ένα νέο «Ασφαλές Μήνυμα» και επισυνάψετε την ηλεκτρονικά υπογραμμένη σας οδηγία για να προωθηθεί στον Προσωπικό Λειτουργό εξυπηρέτησής σας.

 

Ποιοι μπορούν να την αποκτήσουν και πόσο κοστίζει;

Η δυνατότητα παροχής Ηλεκτρονικής Υπογραφής μέσω του 1bank Mobile Banking app, προσφέρεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα που κατέχουν κυπριακή ταυτότητα ( η οποία να είναι σε ισχύ). Το κόστος της Ηλεκτρονικής Υπογραφής είναι ετήσιο και ανέρχεται στα €23.

 

Τι είναι η εγκεκριμένη Ηλεκτρονική Υπογραφή (Qualified Electronic Signature);

Με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (eIDAS (EU 910/2014)), η εγκεκριμένη Hλεκτρονική Yπογραφή είναι ένα κρυπτογραφημένο σύνολο αριθμών και χαρακτήρων και εκδίδεται από τον εγκεκριμένο πάροχο υπηρεσιών εμπιστοσύνης JCC Payment Services Ltd.

Αποτελεί μία σύγχρονη μορφή υπογραφής που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικά αρχεία, έγγραφα, διαγωνισμούς και συνιστά ένα μέσο που εγγυάται την αυθεντικότητα του εγγράφου και παράλληλα παρέχει προστασία από αλλοιώσεις οποιασδήποτε μορφής. Η εγκεκριμένη Hλεκτρονική Yπογραφή υπέχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή, και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Συνδέει με μοναδικό τρόπο την υπογραφή με τον υπογράφοντα
 • Δημιουργείται με τρόπο που το πρόσωπο που υπογράφει, ελέγχει το μηχανισμό υπογραφής (γνωρίζει πότε και τι υπογράφει)
 • Συνδέεται με το ηλεκτρονικό έγγραφο που υπογράφτηκε, με τρόπο που οποιαδήποτε μετέπειτα αλλαγή στα δεδομένα του υπογεγραμμένου εγγράφου, είναι ανιχνεύσιμη (διασφάλιση ακεραιότητας)
 • Βασίζεται σε εγκεκριμένο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής υπογραφής.

Η Hλεκτρονική Yπογραφή δεν είναι η σκαναρισμένη χειρόγραφη υπογραφή ή η υπογραφή σε διάφορα μηχανάκια (πχ courier tablet).

 

Πώς να αιτηθείτε Ηλεκτρονική Υπογραφή;

 • Συνδεθείτε με τους κωδικούς πρόσβασής σας στο 1bank Mobile Banking app και επιλέξτε από το κεντρικό μενού «Ηλεκτρονική Υπογραφή».
 • Επιβεβαιώστε τα προσωπικά σας στοιχεία και ακολουθήστε τα βήματα για τη δημιουργία των κωδικών πρόσβασης στο JCC Trust Portal.
 • Με την επιτυχή ολοκλήρωση του πιο πάνω, θα λάβετε email με το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που θα σας δίνετε .
 • Ακολούθως, θα πρέπει να συνδεθείτε στο JCC Trust Portal και να επιβεβαιώσετε όλα τα στοιχεία σας όπως επίσης και να «ανεβάσετε» εικόνα της ταυτότητάς σας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η αίτηση σας θα είναι υπό έγκριση και θα ενημερωθείτε μέσω μηνύματος sms.

Για όσους επιλέξουν να αποκτήσουν την Ηλεκτρονική Υπογραφή, εκτός 1bank, θα μπορούν να αιτηθούν από τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου.

Απλά κατεβάστε ή ενημερώστε την εφαρμογή της Τράπεζας Κύπρου και ακολουθήστε τα βήματα για την έκδοση Ηλεκτρονικής Υπογραφής

 

Εναλλακτικά, εάν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή της Τράπεζας Κύπρου (Mobile app) μπορείτε να αιτηθείτε την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού για ηλεκτρονική υπογραφή κάνοντας κλικ εδώ και ακολουθώντας τα βήματα.

Για τη διαδικασία αυτή απαιτείται η προσωπική ηλεκτρονική σας διεύθυνση, η ταυτότητα σας θα πρέπει να είναι σε ισχύ και η φυσική σας παρουσία σε κάποιο από τα Καταστήματά μας.

 

Ηλεκτρονική Υπογραφή Άσε το στυλό και πάρε κινητό
Εγκατάσταση του Bank of Cyprus App Περισσότερα
Ξεχάσατε τον κωδικό ασφαλείας σας; Περισσότερα
Εγγραφείτε στην 1bank Γνωρίστε τον κόσμο του Digital Banking, κάνοντας σήμερα εγγραφή ηλεκτρονικά! (για ιδιώτες μόνο) Απλά επιλέξτε "Εγγραφείτε στην 1bank" στη σελίδα εισόδου Εγγραφή τώρα
Περισσότερες Πληροφορίες
 • 800 00 800
 • Για κλήσεις από εξωτερικό +35722128000
 • Ωράριο Λειτουργίας
 • Δευτέρα έως Παρασκευή, από 07:45 μέχρι 18:00
 • Σάββατο και Κυριακή 09:00 μέχρι 17:00
Η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί cookies στο διαδικτυακό τόπο με στόχο τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.