Μείωσε τα τραπεζικά σου έξοδα

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να μειώσεις τα τραπεζικά σου έξοδα

Θεωρούμε υποχρέωση μας να σε ενημερώνουμε με κάθε τρόπο ώστε να διατηρείς τα τραπεζικά σου έξοδα σε χαμηλά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις τραπεζικές σου συναλλαγές, είναι καλύτερα να συζητάς και να ενημερώνεσαι από τον προσωπικό σου τραπεζίτη, ο οποίος είναι πάντα δίπλα σου για να σε βοηθάει να σχεδιάζετε μαζί την καταλληλότερη τραπεζική λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Τι εννοούμε με τον όρο τραπεζικά έξοδα;

Αναφερόμενοι σε τραπεζικά έξοδα εννοούμε οποιοδήποτε κόστος καλείσαι να πληρώσεις στην τράπεζα, είτε με τη μορφή τόκων και εξόδων, είτε ως χρέωση για κάποια συναλλαγή, δάνειο, κατάθεση, διευκόλυνση ή άλλες υπηρεσίες.

Πώς μπορώ να αποφύγω τραπεζικά έξοδα και επιβαρύνσεις;

  • Η επιλογή του σωστού προϊόντος (τύπος δανείου κ.λπ.) που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις έτσι ώστε να διασφαλίζεται εξαρχής η ομαλή αποπληρωμή του.
  • Ο σωστός σχεδιασμός της αποπληρωμής του δανείου σου σύμφωνα με τις δικές σου οικονομικές δυνατότητες, ώστε να αποφύγεις την καθυστέρηση των δόσεων πέραν από την καθορισμένη ημερομηνία που έχεις προσυμφωνήσει με τον προσωπικό σου τραπεζίτη.
  • Η δυνατότητα για πληρωμή των υποχρεώσεων σου αυτόματα, με τραπεζική εντολή ώστε να μένεις ξένοιαστος ότι δεν θα προκύψουν οποιαδήποτε επιπρόσθετα έξοδα λόγω αμέλειας στην πληρωμή των δόσεων.
  • Η χρήση εναλλακτικών μέσων εξυπηρέτησης. Για παράδειγμα για την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας, την έκδοση βιβλιαρίου επιταγών, την έκδοση αναλυτικών καταστάσεων των λογαριασμών σου κτλ. μέσω της Ηλεκτρονικής Τράπεζας (Internet Banking) και η χρήση (π.χ. για την ανάληψη μετρητών) του μεγάλου αριθμού των αυτόματων ταμιακών μηχανών (ΑΤΜs) της Τράπεζας μας. Η χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης καταργεί επίσης το χρόνο αναμονής στα καταστήματα, το χρόνο για εξεύρεση χώρου στάθμευσης, τα έξοδα μεταφοράς κτλ. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείσαι εύκολα και απλά, όποτε θέλεις, με λιγότερο κόστος και με απόλυτη ασφάλεια και ταχύτητα.
  • Η επιλογή της Cisco Trading (μέσω διαδικτύου) για τις χρηματιστηριακές σου συναλλαγές. 

Πώς μπορώ να εκμεταλλεύομαι «πιο έξυπνα» τα τραπεζικά προϊόντα;

Φρόντισε να ενημερώνεσαι τακτικά από τον προσωπικό σου τραπεζίτη για όλα τα νέα προϊόντα, τις προσφορές και τα οφέλη που παρέχονται από τα σχέδια μας. Επιπλέον, μπορείς να διαχειριστείς έξυπνα τις καθημερινές σου συναλλαγές χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τα εκπτωτικά προγράμματα των καρτών, όπως το πρόγραμμα ΑΜΕΧ, Selects κτλ. που σου προσφέρει εκπτώσεις σε εστιατόρια και καταστήματα, αλλά και το πλεονέκτημα της άτοκης χρήσης χρημάτων για 45 ολόκληρες ημέρες, νοουμένου ότι στο τέλος της καθορισμένης περιόδου επιλέξεις να εξοφλήσεις πλήρως το οφειλόμενο ποσό.

Πότε πρέπει να πληρώνω τη δόση μου για να αποφεύγω τα επιπρόσθετα έξοδα;

Φρόντισε να αποφεύγεις την καθυστέρηση της αποπληρωμής της δόσης σου πέραν από την ημερομηνία που έχεις προσυμφωνήσει με την τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι, αν το συμβόλαιο σου αναγράφει για παράδειγμα ότι θα αποπληρώνεις τη δόση κάθε 20 του μηνός, αλλά εσύ την καταβάλλεις στις 30 του μήνα, θα επιβαρύνεσαι με ένα σταθερό ποσό μηνιαίως καθώς και με επιπρόσθετο επιτόκιο στο ποσό που καθυστερείς να πληρώσεις.

Στην περίπτωση αυτή έλα σε επαφή με τον προσωπικό σου τραπεζίτη για να καθορίσετε την ημερομηνία πληρωμής της δόσης σου στις 30 του μήνα.

Τι γίνεται σε περίπτωση που δυσκολεύομαι να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου για αρκετό διάστημα;

Στην περίπτωση που δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στις οικονομικές σου υποχρεώσεις αποπληρωμής των δόσεων σου λόγω κάποιου προσωπικού σου προβλήματος που αλλάζει τις οικονομικές σου συνθήκες, τότε θα πρέπει να έρθεις έγκαιρα σε επαφή με τον προσωπικό σου τραπεζίτη και να το διευθετήσετε με μια νέα συμφωνία που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου.      

Πώς μπορώ να πετύχω μείωση του συνόλου των δόσεων μου στην Τράπεζα;

Για να μπορέσεις να πετύχεις μείωση των δόσεων που πληρώνεις στην Τράπεζα, η πρώτη απλή κίνηση είναι το «συγύρισμα» των υποχρεώσεων σου, έτσι ώστε να απολαμβάνεις συνολικά χαμηλότερη καταβολή δόσης επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα για εσένα. Για παράδειγμα, αν έχεις πολλά μικρά δάνεια και κάρτες με υψηλή συνολικά δόση, σε συμφέρει να κάνεις ένα μεγαλύτερο, για να έχεις καλύτερο έλεγχο και μικρότερη συνολικά δόση. Επιπρόσθετα μπορείς να μειώσεις το ύψος τω υφιστάμενων δόσεων σου αν αυξήσεις τη διάρκεια αποπληρωμής του. Συζήτησε τα υφιστάμενα σου δάνεια με τον προσωπικό σου τραπεζίτη και φρόντισε να ενημερώνεσαι για τα νέα προϊόντα, έτσι ώστε να επιλέγετε μαζί τις τραπεζικές λύσεις που προσαρμόζονται στις δικές σου οικονομικές δυνατότητες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL