Η Τράπεζα Κύπρου ανέλαβε τη σίτιση μαθητών που χρειάζονται οικονομική στήριξη

Τη σίτιση των μαθητών των σχολείων της Υπαίθρου, που χρειάζονται οικονομική στήριξη αναλαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου, ως μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συγκροτήματος.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Τράπεζας Κύπρου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι μαθητές λαμβάνουν καθημερινά δωρεάν πρόγευμα, από το κυλικείο του σχολείου τους.

Για τον σκοπό αυτό το Συγκρότημα παρέδωσε ήδη, σε πρώτη φάση, €30.000 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ούτως ώστε να είναι διαθέσιμα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επιπλέον, κατά τους επόμενους μήνες, η Τράπεζα θα προσφέρει στο σκοπό αυτό ένα σεντ για κάθε συναλλαγή που οι πελάτες της πραγματοποιούν με τις κάρτες της Τράπεζας Κύπρου. Εκτιμάται ότι κάθε μήνα, η ενέργεια αυτή θα αποφέρει στο Υπουργείο περίπου €13.000 επιπλέον.

Στο ίδιο πνεύμα εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου το οποίο έχει ήδη διοργανώσει με επιτυχία δύο εκστρατείες συλλογής τροφίμων και άλλων προμηθειών για οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στερούνται ειδών πρώτης ανάγκης.  Οι εκστρατείες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το ίδρυμα Βαγόνι Αγάπης, τα Κοινοτικά Παντοπωλεία των Δήμων Λεμεσού και Λάρνακας, τα δημοτικά σχολεία της επαρχίας Πάφου, την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Αγίου Χριστοφόρου, στο Παραλίμνι και την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL