Το Πολιτιστικό Ιδρύμα φιλοξενεί διάλεξη “Computing the Visible Universe”

Το MIT Club of Cyprus διοργανώνει τη δεύτερη του διάλεξη, με τίτλο “Computing the Visible Universe”.  Η διάλεξη θα ασχοληθεί με τις εφαρμογές των υποερυπολογιστών στην επιστημονική έρευνα και θα αναφερθεί στην ανάπτυξη του πρώτου υπερυπολογιστικού κέντρου στην Κύπρο.  Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης έχουν ως εξής:

Ομιλητής:     Δρ. Κωνσταντίνα Αλεξάνδρου, Καθηγήτρια Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Institute Professor στο Ινστιτούτο Κύπρου
Τίτλος:          Computing the Visible Universe
Ημέρα:          Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 στις 7:00 μμ
Χώρος:          Αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Οδός Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία (για χάρτη βλ. http://goo.gl/maps/mWCpM)

Λίγες πληροφορίες για τον Ομιλητή:
Η Κωνσταντίνα Αλεξάνδρου σπούδασε Φυσική παίρνοντας πτυχίο ΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1980 και τον διδακτορικό τίτλο PhD στη Θεωρητική Πυρηνική Φυσική από το Massachusetts Institute of Technology το 1985.  Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Paul Scherer στην Ελβετία και στο Πανεπιστήμιο του Erlangen στη Γερμανία.  Είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Institute Professor στο Ινστιτούτο Κύπρου. Εκπροσωπεί την Κύπρο στους διεθνείς οργανισμούς International Union of Pure and Applied Physics και Partnership of Advanced Computing in Europe (PRACE). 
  
Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά και είναι ανοικτή για το κοινό.  Για την όσο το δυνατό καλύτερη διοργάνωση παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή το συντομότερο στην ηλεκτρονική διεύθυνση shadjiloucas@gmail.com.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL