Εκδήλωση με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Δρ. Μπερνάρ Κουσνέρ

Διάσκεψη τύπου παρέθεσαν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ και ο Πρόεδρος του Harvard Club of Cyprus κ. Παύλος Φωτιάδης, για την εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα με κύριο ομιλητή τον Δρ. Μπερνάρντ Κουσνέρ, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ο κ. Πουαγκαρέ εξέφρασε την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου στις δραστηριότητας του Harvard Club of Cyprus. «Τέτοιες εκδηλώσεις με σημαντικούς ομιλητές διεθνούς εμβέλειας όπως ο Δρ. Κουσνέρ, αποτελούν πρωτοβουλίες που προάγουν το δημόσιο διάλογο», ανέφερε. Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «Η Τράπεζα Κύπρου θέλει να είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δραστηριότητες, τις οποίες θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Κύπρο, στο πλαίσιο της αποστολής μας να λειτουργούμε ως κόμβος ανταλλαγής ιδεών μεταξύ της Κυπριακής κοινωνίας και διεθνούς εμβέλειας προσωπικοτήτων, πραγματοποιούμε την ερχόμενη Δευτέρα εκδήλωση στην οποία κύριος ομιλητής θα είναι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Δρ. Μπερνάρντ Κουσνέρ.

Η εκδήλωση, που αποτελεί και την πρώτη δημόσια δραστηριότητα του Harvard Club of Cyprus, και πραγματοποιείται με τη συνεργασία και στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, έχει θέμα:

Πως αναδιαμορφώνονται τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης, εξαιτίας:

  • της πιθανής ανακάλυψης σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική  Μεσόγειο και
  • των ξαφνικών αλλαγών που συντελούνται στο καθεστώς αριθμού Αραβικών χωρών

Ο Δρ Κουσνέρ, είναι μια τεράστια προσωπικότητα του σύγχρονου πολιτικού και κοινωνικού κόσμου. Υπηρέτησε σε αριθμό Γαλλικών κυβερνήσεων, τόσο δεξιών όσο και σοσιαλιστικών, ως Υπουργός ενώ στο παρελθόν διετέλεσε Ευρωβουλευτής και αποτέλεσε τον πρώτο απεσταλμένο του ΟΗΕ στο Κόσοβο.

Είναι ιατρός και υπήρξε από τους ιδρυτές και προέδρους των εθελοντικών οργανώσεων «Γιατροί του Κόσμου» και «Γιατροί χωρίς Σύνορα». 

Ο Δρ. Κουσνέρ διετέλεσε ακόμη ακαδημαϊκός και λέκτορας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard.

Τον Δρ. Μπερνάρντ Κουσνέρ θα εισαγάγει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μάρκος Κυπριανού.

Την εισήγηση του Δρ Κουσνέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των διακεκριμένων δημοσιογράφων, Amir Bar Shalom, πολεμικού ανταποκριτή του Ισραηλινού Chanel One, Φάνη Παπαθανασίου Δημοσιογράφου της ΕΡΤ στην Αθήνα, του Ανδρέα Παράσχου Διευθυντή της εφημερίδας “Η Καθημερινή” του Δημήτρη Γεωργιάδη, υπεύθυνου οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πολίτης”, καθώς και του Δρ. Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, Καθηγητή Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος, πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή, τη Δεύτερα, 5 Δεκεμβρίου 2011, στις 6:30 μ.μ., θα είναι στην Αγγλική γλώσσα και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους συμπολίτες μας στην εκδήλωση, θεωρώντας την ως μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε ως Κύπριοι, να συμμεριστούμε γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές αναλύσεις με τον τρόπο που γίνονται από όσους λαμβάνουν αποφάσεις, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα και ο Δρ. Κουσνέρ.  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL