Οίκαδε

Οίκαδε - Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα

Η Τράπεζα Κύπρου, μετά την περσινή επιτυχία που είχε η φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα, πραγματοποίησε πρόσφατα παρόμοιο ταξίδι. Την εκπαιδευτική αποστολή αποτελούσαν 19 μαθητές και 19 εκπαιδευτικοί από 19 διαφορετικά Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου, αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και ένα άτομο-συνοδός από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας.

Η αποστολή αναχώρησε πρωί της Παρασκευής για Αθήνα και Παρασκευή βράδυ, η Τράπεζα Κύπρου πρόσφερε δείπνο σε μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους αναπτύσσοντας νέες φιλίες. Στο δείπνο παρευρέθηκαν και εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο Οίκαδε. Σάββατο πρωί, όλη η αποστολή παρευρέθηκε στην έκθεση και τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα “Αν τα δέντρα μιλούσαν...”, που διοργάνωσαν το Οίκαδε και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν ενδιαφέροντα έργα από όλη την Ελλάδα, ενώ ασχολήθηκαν με δημιουργικές δραστηριότητες που είχαν σχέση με το περιβάλλον. Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα επισκέφθηκε το Μουσείο Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν και θαύμασαν το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στη συνέχεια, όσοι επιθυμούσαν επισκέφθηκαν το Πλανητάριο Αθηνών. Τελευταίος σταθμός στο ταξίδι ήταν η επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, την Κυριακή το πρωί, όπου το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τα πολλά είδη ζώων που φιλοξενούνται εκεί, εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Το ταξίδι τέλειωσε Κυριακή απόγευμα με όλη την ομάδα να επιστρέφει στην Κύπρο με καινούριος φίλους και όμορφες αναμνήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ευχαρίστησε θερμά την Τράπεζα για την φιλοξενία, και την συγχάρηκε για ακόμη μια φορά για το Πρόγραμμα Οίκαδε, μέσω του οποίου “εκπαιδευτικοί και μαθητές από 150 ελληνικά σχολεία του κόσμου, έρχονται πιο κοντά, ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις”. Κλείνοντας, ευχήθηκε όπως το Πρόγραμμα και οι δραστηριότητες γύρω απ’ αυτό συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL