Χορηγία CISCO

Συμμετοχή και χορηγία της CISCO στο 2ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Η CISCO, μέλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της πολιτικής της για στήριξη ενημερωτικών εκδηλώσεων που άπτονται του επενδυτικού τομέα, ήταν εκ των χορηγών του 2ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία.

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άγγιξε επίκαιρα θέματα που αφορούν τα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεως, όπως επενδυτικές λύσεις για Ταμεία, πρακτικές διαχείρισης υποχρεώσεων και συνταξιοδοτικού κινδύνου, τάσεις για την ορθή διακυβέρνηση ταμείων, τεχνικές διαχείρισης παροχών και υπηρεσίες μελών.

Σε ομιλία του στο Φόρουμ ο επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Κεφαλαίων της CISCO, κ. Δημήτρης Ταξιτάρης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα Ταμεία πρέπει να διατηρούν ολοκληρωμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, παραθέτοντας στοιχεία για τους διαχρονικούς δείκτες πληθωρισμού και τις ονομαστικές και πραγματικές αποδόσεις από καταθέσεις και ομόλογα στην Κύπρο και τον ευρωπαϊκό χώρο σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους επενδυτικούς στόχους των Ταμείων.

Ο κ. Ταξιτάρης τόνισε τη σημασία της διασποράς των επενδύσεων η οποία θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις επενδυτικές κατηγορίες και της επιλεκτικότητας στο τρέχον περιβάλλον, αφού διάφοροι κλάδοι ή γεωγραφικοί χώροι ή συγκεκριμένες επενδύσεις αποδίδουν και συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο.

Ανέφερε επίσης ότι η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει, επί σειρά ετών, ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης και συμβουλών σε Συνταξιοδοτικά Ταμεία επί οποιωνδήποτε χρηματοοικονομικών προϊόντων διεθνώς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL