Ηλεκτρογεννήτριες 20mw για ενίσχυση του συστήματος της ΑΗΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τράπεζα Κύπρου: Ηλεκτρογεννήτριες ισχύος 20MW για ενίσχυση του συστήματος της ΑΗΚ

Τα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου που στοίχισαν τη ζωή σε 13 παλικάρια, των οποίων τους οικείους συλλυπούμεθα από καρδιάς, έχουν προκαλέσει σε όλους μας απεριόριστη θλίψη.

Πέραν της απώλειας 13 συνανθρώπων μας, απώλεια που δεν θα αναπληρωθεί ποτέ, οι τραγικές εξελίξεις έχουν αντίκτυπο τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στην Κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Ως εκ τούτου, η Τράπεζα Κύπρου εξασφάλισε ηλεκτρογεννήτριες συνολικής ισχύος 20 MW έτσι ώστε να συμβάλει άμεσα στην όλη προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος που προκλήθηκε μετά την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, κ. Χάρη Θράσου, για την προσφορά του Συγκροτήματος.

Ο κύριος Αριστοδήμου, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου που στοίχισαν τη ζωή σε 13 συνανθρώπους μας, συλλυπήθηκε τις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων και τόνισε ότι οι ώρες είναι τέτοιες που δεν χωρούν λόγια αλλά μόνο έργα και ότι αυτή τη στιγμή όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, πρέπει να συμβάλουμε στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό και πρόσθεσε «Η Τράπεζα Κύπρου, πέραν των μέτρων που πήρε από την πρώτη στιγμή (αναστολή στη χρήση κλιματιστικών, απενεργοποίηση φωτισμού που δεν είναι άκρως απαραίτητος κ.α.), προχώρησε άμεσα στην αγορά ηλεκτρογεννητριών συνολικής ισχύος 20 MW.

Οι ηλεκτρογεννήτριες παραγωγής 10MW θα χρησιμοποιηθούν για τις εγκαταστάσεις και τα συστήματα της Τράπεζας, αποφορτίζοντας έτσι το σύστημα της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Τις επιπρόσθετες ηλεκτρογεννήτριες, ισχύος 10 MW, θα τις παραχωρήσουμε στην ΑΗΚ, χωρίς αμοιβή για όσο καιρό χρειαστεί, για να χρησιμοποιηθούν όπου θεωρεί η ΑΗΚ ορθό για να συμβάλουμε στην εξυπηρέτηση της κυπριακής κοινωνίας».

Τέλος ο κ. Αριστοδήμου επεσήμανε ότι, με αυτά τα 20 MW, η Τράπεζα Κύπρου βάζει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια επίλυσης του ενεργειακού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Ο κ. Θράσου με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου για την πρωτοβουλία της αυτή και ενημέρωσε τόσο τη Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου όσο και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως “οι Μονάδες αυτές θα εγκατασταθούν άμεσα για ενίσχυση της ζήτησης”.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε τη συγκίνησή του που μεγάλοι Οργανισμοί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, αντιλαμβάνονται το μέγεθος της καταστροφής και προσφέρουν για απάβλυνση του προβλήματος με οποιοδήποτε τρόπο. Με την ευκαιρία αυτή, απεύθυνε έκκληση προς όλους τους Οργανισμούς και Εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν, να έρθουν σε επαφή με τη Διεύθυνση της ΑΗΚ με στόχο να προστεθούν και άλλες γεννήτριες στην τιτάνια προσπάθεια της Αρχής για συνέχιση της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού.

Τελειώνοντας ο Πρόεδρος της ΑΗΚ κ. Χάρης Θράσου ανέφερε ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια που θα καταβάλουμε για να στήσουμε και πάλι το καμάρι της Κύπρου, τον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό στο Βασιλικό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL