Εκδήλωση ΟΙΚΑΔΕ 2011-2012

Η Τράπεζα Κύπρου διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Μαΐου την τελετή λήξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Οίκαδε για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Ένα πρόγραμμα που για μία ακόμη χρονιά έφερε μαζί τα σχολεία του ελληνισμού, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, έτσι ώστε εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο επικοινωνίας και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις με στόχο να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ταυτότητα και να οικοδομήσουν σχέσεις με άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Τρανή απόδειξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η επικοινωνία με το δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου, αλλά και το σχολείο του ακριτικού Σιδηρόκαστρου στην Ελλάδα.

Στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης η λειτουργία του είναι απλή και αποδείχθηκε καρποφόρα: Παιδιά από 150 περίπου δημοτικά σχολεία από την Κύπρο, την Ελλάδα και ελληνόφωνα σχολεία από το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο (www.oikade.gr), και αφού χωριστούν σε ομάδες, πραγματοποιούν ζωντανές συναντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η κάθε τάξη προσκαλεί τις άλλες σε ένα μοναδικό ταξίδι στον τόπο της. Στόχος είναι η ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας των Ελλήνων παγκοσμίως και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών σε θέματα τεχνολογίας.

Σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κάθε νέα σχολική χρονιά εντάσσονται και νέα σχολεία στο Οίκαδε με στόχο τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών σχολείων της Κύπρου.

Το Πρόγραμμα Οίκαδε δημιουργήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 100χρονων της Τράπεζας Κύπρου, η οποία έκτοτε το χορηγεί και το αναπτύσσει ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του κοινού που τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Το Οίκαδε λειτουργεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL