Φιλοξενία Ρώσσων πυρόπληκτων

Η Τράπεζα Κύπρου μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της φιλοξένησε οικογένειες από την Ρωσία οι οποίες πλήγηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές τους το καλοκαίρι του 2010.

Στόχος και υπόσχεση της Τράπεζας Κύπρου είναι, μεταξύ άλλων, να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, σε όποια χώρα και να δραστηριοποιείται. Την υπόσχεση αυτή έρχεται τώρα να υλοποιήσει βοηθώντας, έστω και ψυχολογικά, αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να κτίσουν την ζωή τους από το μηδέν και να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους οι πυρόπληκτες οικογένειες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αρχιεπισκοπή και να λάβουν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αλλά και το προεδρικό όπου τους υποδέχθηκε η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα. Έλση Χριστόφια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Αντρέας Ηλιάδης, ο οποίος μαζί με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Κυπρή και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Uniastrum στη Ρωσία κ. Eugene Tutkevich, που συνόδευσαν τους πυρόπληκτους σε αυτές τους τις επισκέψεις, αφού τόνισε το πόσο σημαντική είναι η ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που καταστράφηκαν οι ζωές τους, και ότι η Τράπεζα Κύπρου προσπαθεί να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, πρόσθεσε: « Εξάλλου έχουμε σαν αρχή μας να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία , σε όποια χώρα και αν δραστηριοποιούμαστε. Τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και η προσφορά του Οργανισμού στα Κοινά είναι καταγραμμένα στις σελίδες των 112 χρόνων που διανύει»

Οι οικογένειες επίσης επισκέφθηκαν σχολεία όπου εφαρμόζεται το διαδικτυακό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου ΟΙΚΑΔΕ. Ένα πρόγραμμα που έχει καταφέρει να φέρει κοντά τους Έλληνες μαθητές της διασποράς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους έτυχαν θερμής υποδοχής από μαθητές και καθηγητές οι οποίοι είχαν ετοιμάσει ειδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Επίσης οι φιλοξενούμενοι της Τράπεζας Κύπρου επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του αρχαιολογικού μουσείου Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τσιάπρα Πιερίδη (Δωρεά Κλειώς και Σόλωνα Τριανταφυλλίδη) και στο Μουσείο Ιστορίας της κυπριακής Νομισματοκοπίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL