Η Τρ.Κύπρου στο Global Russia Business Meeting

Στρατηγικής σημασίας η Ρωσική αγορά

Tη σημασία που αποδίδει στη Ρωσική αγορά υπογράμμισε η Τράπεζα Κύπρου με τη συμμετοχή της στο Διεθνές Συνέδριο Global Russia Business Meeting το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα στην Κύπρο. Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκονταν θέματα που άπτονται των προκλήσεων και ευκαιριών, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η ρωσική οικονομία και οι επιχειρήσεις της χώρας στο νέο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον.

Η Τράπεζα Κύπρου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εργασίες ενός τέτοιου Συνεδρίου, το αντικείμενο του οποίου συνάδει απόλυτα και επιβεβαιώνει την μέχρι σήμερα στρατηγική κατεύθυνση του Συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Κύπρου εκπροσωπήθηκε στο Global Russia Business Meeting με τρία διακεκριμένα στελέχη της τα οποία μίλησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Uniastrum Bank θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία κ. George Piskov, τον Γενικό Διευθυντή Αγορών Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστάκη Πατσαλίδη και τον Ανώτερο Διευθυντή Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών Τράπεζας Κύπρου κ. Λούη Ποχάνη.

Η στρατηγική κατεύθυνση του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου αποδίδει προτεραιότητα στη Ρωσική αγορά. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προχωρεί η ομογενοποίηση των συστημάτων υποδομής όπως τεχνολογίας, διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης προσωπικού και αξιοποιούνται οι εμπειρίες και γνώσεις των στελεχών των δύο Οργανισμών, Τράπεζας Κύπρου και Uniastrum Bank για το σχεδιασμό πρωτοποριακών συστημάτων με στόχο την αυξημένη διείσδυση στην Ρωσική αγορά.

Πέραν της σημασίας που έχει η ρωσική αγορά για την Τράπεζα Κύπρου, η Κύπρος αποτελεί την πύλη για Ρώσους επιχειρηματίες, στους σχεδιασμούς των οποίων περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Και τούτο είναι απόλυτα υποστηρικτικό του στόχου να ενισχυθεί η Κύπρος ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Global Russia Business Meeting πολλοί από τους Ρώσους συνεργάτες της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς την Τράπεζα κάνοντας αναφορά στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει. Παράλληλα, από την πλευρά της Τράπεζας Κύπρου εκφράστηκε η δέσμευσή της για τη συνεχή συμβολή της στην ανάπτυξη των Ρωσικών επενδύσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL