Παρουσίαση περιβαλλοντικών δράσεων 2012

Τράπεζα Κύπρου: «φύσει υπεύθυνη»

Παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων για το 2012

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ως ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός της Κύπρου, προσπαθεί πάντοτε να συμβάλλει και να στηρίζει ενεργά όχι μόνο την οικονομία του τόπου, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο δρα, προσφέροντας σε διάφορους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον

H Τράπεζα Κύπρου, έχοντας αποδείξει μέσα από την πολύχρονη πορεία της και τις ουσιαστικές δράσεις της την οικολογική της συνείδηση για την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσίασε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου σε δημοσιογραφική διάσκεψη τις βασικές περιβαλλοντικές δράσεις της για το 2012.

Ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Κύπρου, κ. Χάρης Πουαγκαρέ, μεταξύ άλλων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των ‘Πράσινων Δανείων’, τριών σύγχρονων προγραμμάτων χρηματοδότησης που περιλαμβάνουν δάνειο για στεγαστικό, για αγορά οικολογικού αυτοκινήτου και για αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα και φέτος θα συνδράμει ως αρωγός στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών, με δωρεά αξίας €100.000 για την αγορά 5 επιπλέον πυροσβεστικών οχημάτων, η παράδοση των οποίων θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε επίσης, ότι το 2ο τρίμηνο του χρόνου θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των ιστορικών κέντρων των πόλεων Λάρνακας και Πάφου, μια ενέργεια που άρχισε το 2011 με τους Δήμους Λευκωσίας και Λεμεσού.

Επίσης, τόνισε ότι η Ετήσια Έκθεση του Συγκροτήματος της Τράπεζας κυκλοφορεί από πέρσι αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, μια πρωτοβουλία που ενδεχομένως να εφαρμοστεί και στο επερχόμενο μέλλον, συντελώντας στην εξοικονόμηση χαρτιού και ενέργειας. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δημιουργία ενός microsite www.bankofcyprus.com.cy/environment που περιέχει αναλυτικά κάθε περιβαλλοντική ενέργεια της Τράπεζας Κύπρου, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Η Τράπεζα Κύπρου δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, ως ένας ‘Φύσει Υπεύθυνος’ Οργανισμός, υιοθετώντας πρακτικές μεθόδους και λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και επιχειρηματικής του δράσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL