"Οικονομική Κρίση:Διεθνής και Κυπριακή Διάσταση"

Διοργάνωση ανοικτής συζήτησης

από την Τράπεζα Κύπρου

και το Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Η Έδρα της Τράπεζας Κύπρου στη Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Ερευνών  του Πανεπιστήμιου Κύπρου, διοργανώνει ανοικτή συζήτηση με θέμα «Οικονομική κρίση: Διεθνής και Κυπριακή Διάσταση».

 

Στην συζήτηση - η οποία θα περιλαμβάνει τοποθετήσεις από τους ομιλητές αλλά και ερωτήσεις από το κοινό -, θα γίνει ανάλυση των τελευταίων διεθνών οικονομικών εξελίξεων, η επίδρασή τους στον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο, όπως και πιθανές επιλογές που υπάρχουν για αντιμετώπισή τους. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ., στο Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή, στη Λευκωσία.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στις ευρύτερες δραστηριότητες που διοργανώνει το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου για ενημέρωση του επιχειρηματικού και οικονομικού κόσμου της Κύπρου για τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας. Αφορά επίσης συνέχεια της διαχρονικής στήριξης που παρέχει το Συγκρότημα στην έρευνα και την γνώση στον πανεπιστημιακό χώρο. Ανάλογες σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Συγκρότημα στο συγκεκριμένο τομέα είναι η ίδρυση, από το 2000, Έδρας Τράπεζας Κύπρου στη Χρηματοοοικονομική στη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, η προώθηση σεμιναρίων που προάγουν την ακαδημαϊκή έρευνα στα Μακροοικονομικά, τη Χρηματοοικονομική και άλλα συναφή πεδία γνώσης, καθώς και η διοργάνωση συνεδρίων και διαλέξεων στα πλαίσια του προγράμματος «Επιχείρησε το», με τη συμμετοχή διακεκριμένων ερευνητών και ομιλητών από το εξωτερικό, όπου δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής επιστημονικών και επαγγελματικών απόψεων.

 

Κύριοι ομιλητές στη συζήτηση θα είναι:

  • ο κ. Αθανάσιος Ορφανίδης, Διοικητής της  Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
  • ο κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο (Booth School of Business)
  • ο κ. S. P. Kothari, Αναπληρωτής Κοσμήτορας και Καθηγητής Διοίκησης στο MIT Sloan School of Management
  • ο κ. Σταύρος Θωμαδάκης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εποπτείας Δημοσίου Συμφέροντος ΕΕ και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών  
  • ο κ. Μάνθος Μαυρομμάτης, Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), και
  • ο κ. Μιχάλης Σαρρής, πρώην Υπουργός Οικονομικών Κύπρου

 

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ.Γιάννης Κυπρή, και συντονιστής της συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί στα αγγλικά, θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Καθηγητής και Διευθυντής της Μονάδας Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Ερευνών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL