Ρωσο-Κυπριακό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ

Η Τράπεζα Κύπρου ήταν μεταξύ των χορηγών του επιτυχημένου Ρωσο-Κυπριακού Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό. Το Φόρουμ συνδιοργάνωσαν το ΚΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Συνεργασίας με την Κύπρο που εδρεύει στη Μόσχα.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Vyacheslav D. Shumskiy, και παρευρέθηκε και ο Ρώσος Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Igor Evgenievitch Manilov.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 380 ατόμων από επενδυτικούς, τραπεζικούς, και άλλους επιχειρηματικούς οργανισμούς των δύο χωρών.

Ένας εκ των ομιλητών του συνεδρίου ήταν και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ. Γιάννης Κυπρή ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική γεωγραφική θέση της Κύπρου, η οποία συνέτεινε στο να αναπτυχθεί ως ένα αξιόπιστο και σημαντικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, προσελκύοντας σημαντικό όγκο διεθνούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και επενδύσεων. «Το ευνοϊκό φορολογικό της καθεστώς, το εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό, το σταθερό και αξιόπιστο χρηματοοικονομικό και νομικό της περιβάλλον και η είσοδος της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσαν την δυνατότητα στην Κύπρο να αναπτυχθεί σε ένα από τους ελκυστικότερους προορισμούς της περιοχής για τους διεθνείς επιχειρηματικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς» ανάφερε ο κ.Κυπρή. Αναφέρθηκε επίσης στους διαχρονικά ισχυρούς πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, οι οποίοι συνέτειναν στην ανάπτυξη μιας εξίσου σημαντικής και ισχυρής οικονομικής σχέσης.

Ο κ. Κυπρή έκανε αναφορά και στη σημαντική συνεισφορά του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου στην ανάπτυξη του τομέα διεθνών εργασιών στην Κύπρο μέσω του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και οργανισμών Ρωσικών συμφερόντων. Η εξυπηρέτηση αυτή προσφέρεται μέσω των εξειδικευμένων τμημάτων διεθνών εργασιών που διαθέτει το Συγκρότημα στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, το εκτεταμένο δίκτυο της θυγατρικής της Τράπεζας Uniastrum Bank με παρουσία σε όλες τις επαρχίες της Ρωσίας, προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των Ρωσικών επαρχιών και της Κύπρου.

Ο κ. Κυπρή αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και στις ευνοϊκές προοπτικές που δημιουργούνται για την Κύπρο τοποθετώντας την στο επίκεντρο των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα. Τόνισε επίσης ότι αναμένεται και από Ρωσικές εταιρίες να εκφράσουν ενδιαφέρον για τον επόμενο γύρο αδειοδοτήσεων της κυπριακής ΑΟΖ, αφού η Ρωσία αποτελεί ένα από τους κύριους παράγοντες της διεθνούς ενεργειακής αγοράς, ενδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω τους ήδη ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς Κύπρου και Ρωσίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL