Η Τράπεζα Κύπρου χορηγός του συνεδρίου «Doing Business with Israel»

Η Τράπεζα Κύπρου ήταν ο κύριος χορηγός του συνεδρίου «Doing Business with Israel» που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 8 Νοεμβρίου 2012 στη Λευκωσία. Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της οικονομίας του Ισραήλ στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Το συνέδριο εξέτασε τις επενδυτικές ευκαιρίες και τους πιθανούς τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από συνεργασία Κυπριακών και Ισραηλινών επιχειρήσεων, με συγκεκριμένη αναφορά στον τομέα της ενέργειας. Το συνέδριο προσέφερε μία πρακτική προσέγγιση και απάντησε σε ερωτήσεις όπως:

• Πως μπορεί να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ Κύπριων και Ισραηλινών επιχειρηματιών;

• Ποιες είναι οι υφιστάμενες επενδυτικές ευκαιρίες και οι υφιστάμενοι τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν;

• Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επένδυσης μίας Κυπριακής επιχείρησης στο Ισραήλ;

• Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για αναπτυχθεί επιχειρηματικά μία Κυπριακή εταιρεία στο Ισραήλ;

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του συνεδρίου, ο κ. Γιάννης Κυπρή, Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, μίλησε για τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ οι οποίοι έχουν εισέλθει σε μία νέα εποχή μετά την εξεύρεση υδατανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Μίλησε επίσης για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο που μπορούν να αξιοποιηθούν και από το Ισραήλ για επενδύσεις και εμπόριο με γρήγορα ανεπτυγμένες οικονομίες όπως για παράδειγμα της Κίνας και της Ινδίας. Κλείνοντας ο κ. Κυπρή επανέλαβε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ που μπορούν να αξιοποιηθούν και να είναι ωφέλιμες και για τις δύο χώρες, ενώ η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να συμβάλει σε αυτό ως ένας έμπιστος και αξιόπιστος συνεργάτης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL