Κύριος Χορηγός του Συνεδρίου "Εισαγωγή στην Εργασία"

Η Τράπεζα Κύπρου

Κύριος Χορηγός του Συνεδρίου

«Εισαγωγή στην Εργασία»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο «Εισαγωγή στην Εργασία» με την έμπρακτη υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Το Συνέδριο απευθυνόταν σε τελειόφοιτους πανεπιστημίων, κολλεγίων, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακούς φοιτητές, γονείς και όσους νεαρούς αναζητούν εργασία. Με ουσιαστικές διαλέξεις και παρεμβάσεις, το Συνέδριο συνέβαλε στην ενημέρωση των νέων, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο γνώσης αναφορικά με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπεριφοράς υπό τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, επαγγελματίες προερχόμενοι από διάφορους κλάδους επιχειρήσεων έθιξαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τους νέους όπως «Ποιό επάγγελμα ταιριάζει στο χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία τους», «Πώς να κερδίσεις την δουλειά που σε ενδιαφέρει», και «Πώς θα αναδειχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα από το βιογραφικό τους σημείωμα». Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας μέσω διαδικτύου και social media, και έγιναν παρουσιάσεις επαγγελμάτων.

Εναρκτήριους χαιρετισμούς στο Συνέδριο απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Κύπρου κ. Γιώργος Χριστοδουλίδης. Η κ. Αίγλη Χριστοφίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας, στο θέμα που παρουσίασε εστίασε στη δημιουργία μιας επιτυχημένης καριέρας και αναφέρθηκε σε τρόπους και ενέργειες που ένας νέος εργαζόμενος μπορεί να κάνει για να ανέβει στην ιεραρχία του επαγγελματικού του περιβάλλοντος και να οδηγηθεί στην καταξίωση. Παρουσίασε επίσης τρόπους ώστε κάθε νέος να αναγνωρίζει τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά εργασίας.

Η χορηγία του συνεδρίου «Εισαγωγή στην Εργασία» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάλογων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου, με σκοπό την στήριξη της παιδείας και της νεολαίας του τόπου γενικότερα.

Το Συνέδριο «Εισαγωγή στην Εργασία» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, στην Αγία Παρασκευή στη Λευκωσία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κυρίως των νέων ανθρώπων, τους οποίους άλλωστε και αφορούσε άμεσα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL