Close
ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  
 Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου σχετικά με Τρεχούμενο Λογαριασμό
  
'Ονομα
Τηλέφωνο
Email
Επαρχία
Σχόλια
Πελάτης Τράπεζας Κύπρου


 Δηλώνω ότι έχω διαβάσει και ενημερωθεί για τους Όρους & Προϋποθέσεις και τους αποδέχομαι


 
  
Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα
Close
Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα
Μειώστε τα τραπεζικά σας έξοδα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να μειώσετε τα τραπεζικά σας έξοδα

Θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώνουμε, με κάθε τρόπο, ώστε να διατηρείτε τα τραπεζικά σας έξοδα σε χαμηλά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις τραπεζικές σας συναλλαγές, είναι καλύτερα να συζητάτε και να ενημερώνεστε από τον προσωπικό σας τραπεζίτη, ο οποίος είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθάει να σχεδιάζετε μαζί την καταλληλότερη τραπεζική λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

 

Τι εννοούμε με τον όρο τραπεζικά έξοδα;

Εννοούμε οποιοδήποτε κόστος καλείστε να πληρώσετε στην τράπεζα, είτε με τη μορφή τόκων και εξόδων, είτε ως χρέωση για κάποια συναλλαγή, δάνειο, κατάθεση, διευκόλυνση ή άλλες υπηρεσίες.

 

Πώς μπορώ να αποφύγω τραπεζικά έξοδα και επιβαρύνσεις;

Κυριότεροι τρόποι αποφυγής επιπλέον εξόδων και τυχόν επιβαρύνσεων:

  • Η επιλογή του σωστού προϊόντος (όπως τύπος δανείου) που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις έτσι ώστε να διασφαλίζεται εξαρχής η ομαλή αποπληρωμή του.
  • Ο σωστός σχεδιασμός της αποπληρωμής του δανείου σας σύμφωνα με τις δικές σας οικονομικές δυνατότητες, ώστε να αποφύγετε την καθυστέρηση των δόσεων, πέραν από την καθορισμένη ημερομηνία που έχετε προσυμφωνήσει με τον προσωπικό σας τραπεζίτη.
  • Η δυνατότητα για πληρωμή των υποχρεώσεων σας αυτόματα, με τραπεζική εντολή ώστε να μένετε ξένοιαστοι ότι δεν θα προκύψουν οποιαδήποτε επιπρόσθετα έξοδα λόγω αμέλειας στην πληρωμή των δόσεων.
  • Η χρήση εναλλακτικών μέσων εξυπηρέτησης. Για παράδειγμα, για την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας, την έκδοση βιβλιαρίου επιταγών, την έκδοση αναλυτικών καταστάσεων των λογαριασμών σου κτλ. μέσω της Ηλεκτρονικής Τράπεζας (Internet Banking) και η χρήση (π.χ. για την ανάληψη μετρητών) του μεγάλου αριθμού των αυτόματων ταμιακών μηχανών (ΑΤΜs) της Τράπεζας μας. Η χρήση των ψηφιακών καναλιών εξυπηρέτησης καταργεί επίσης το χρόνο αναμονής στα καταστήματα, το χρόνο για εξεύρεση χώρου στάθμευσης, τα έξοδα μεταφοράς κτλ. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείστε εύκολα και απλά, όποτε θέλετε, με λιγότερο κόστος και με απόλυτη ασφάλεια και ταχύτητα.
  • Η επιλογή της Cisco Trading (μέσω διαδικτύου) για τις χρηματιστηριακές σας συναλλαγές.

 

Πώς μπορώ να εκμεταλλεύομαι «πιο έξυπνα» τα τραπεζικά προϊόντα;

Φροντίστε να ενημερώνεστε τακτικά από τον προσωπικό σας τραπεζίτη για όλα τα νέα προϊόντα, τις προσφορές και τα οφέλη που παρέχονται από τα σχέδιά μας. Επιπλέον, μπορείτε να διαχειριστείτε έξυπνα τις καθημερινές σας συναλλαγές χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τα εκπτωτικά προγράμματα των καρτών, όπως το πρόγραμμα ΑΜΕΧ, Selects κτλ. που σας προσφέρει εκπτώσεις σε εστιατόρια και καταστήματα, αλλά και το πλεονέκτημα της άτοκης χρήσης χρημάτων για 45 ολόκληρες ημέρες, νοουμένου ότι στο τέλος της καθορισμένης περιόδου επιλέξετε να εξοφλήσετε πλήρως το οφειλόμενο ποσό.

 

Πότε πρέπει να πληρώνω τη δόση μου για να αποφεύγω τα επιπρόσθετα έξοδα;

Φροντίστε να αποφεύγετε την καθυστέρηση της αποπληρωμής της δόσης σας πέραν από την ημερομηνία που έχετε προσυμφωνήσει με την Τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι, αν το συμβόλαιο σας αναγράφει για παράδειγμα ότι θα αποπληρώνετε τη δόση κάθε 20 του μηνός, αλλά εσείς την καταβάλλετε στις 30 του μήνα, θα επιβαρύνεστε με ένα σταθερό ποσό μηνιαίως καθώς και με επιπρόσθετο επιτόκιο στο ποσό που καθυστερείτε να πληρώσετε.

Στην περίπτωση αυτή επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας τραπεζίτη για να καθορίσετε την ημερομηνία πληρωμής της δόσης σας στις 30 του μήνα.

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που δυσκολεύομαι να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου για αρκετό διάστημα;

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις αποπληρωμής των δόσεων σας, λόγω κάποιου προσωπικού σας προβλήματος που αλλάζει τις οικονομικές σας συνθήκες, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τον προσωπικό σας τραπεζίτη και να το διευθετήσετε με μια νέα συμφωνία που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.      

 

Πώς μπορώ να πετύχω μείωση του συνόλου των δόσεων μου στην Τράπεζα;

H πρώτη απλή κίνηση είναι το «συγύρισμα» των υποχρεώσεων σας, έτσι ώστε να απολαμβάνετε συνολικά χαμηλότερη καταβολή δόσης επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα για εσάς. Για παράδειγμα, αν έχετε πολλά μικρά δάνεια και κάρτες με υψηλή συνολικά δόση, σας συμφέρει να κάνετε ένα μεγαλύτερο, για να έχετε καλύτερο έλεγχο και μικρότερη συνολικά δόση. Επιπρόσθετα, μπορείτε να μειώσετε το ύψος των υφιστάμενων δόσεών σας εάν αυξήσετε τη διάρκεια αποπληρωμής του. Συζήτησε τα υφιστάμενα σας δάνεια με τον προσωπικό σας τραπεζίτη και φροντίστε να ενημερώνεστε για τα νέα προϊόντα, έτσι ώστε να επιλέγετε μαζί τις τραπεζικές λύσεις που προσαρμόζονται στις δικές σας οικονομικές δυνατότητες.

 

Επεξήγηση τραπεζικών όρων:

Τι είναι το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Επιτόκιο (ΣΕΠΕ);

Το ΣΕΠΕ είναι το συνολικό κόστος του δανείου για τον καταναλωτή, εκφραζόμενο ως ετήσιο ποσοστό του παρεχόμενου δανείου. Το ΣΕΠΕ περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία κόστους του δανείου (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και όλων των εξόδων, τις οποίες καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής).

Το ΣΕΠΕ αποτελεί το καλύτερο εργαλείο, αφού συμπεριλαμβάνει όλα τα έξοδα του δανείου και έτσι σε βοηθάει να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όταν συγκρίνεις διαφορετικά σχέδια είτε της ίδιας της τράπεζας είτε άλλων τραπεζών.

Σε περίπτωση που έχετε επιπλέον ερωτήματα, επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας τραπεζίτη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 800 00 800 / (+357) 2212 8000 EMAIL